Friday, 30 December 2011

Cocoa Butter For My Strech Marks

Bismillah

Semalam dok belek2 la perut aku.. wah.. sudah besar la.. mana taknyer.. sekarang tinggi perut dh 32cm.. baby pon makin hari makin menendang coz sempit kan kt dalam... sian die.. sabar yea... tinggal 2 bulan lagi...lepas tu tetiba aku ternampak garisan aneh kt perut aku.. mcm bekas selulit tu.. rupenyer strech marks dh kluar... risau ni.. nanti pas bersalin confirm tinggal bekas.. x seksi la perut i nanti.. xdpt nak pakai sari... kau giler ana!! nak pki  sari nak buat hape.... huhuhuh...lepas tu aku tanyer la og yg dh bpngalaman utk meng'heal'kan strech marks ni.. so die suggest utk pki body lotion cocoa butter dari body shop.. cepat menghilangkan parut lepas tu selamat utk baby... So td tgari aku dan kawan2 pegi la jb city square untuk bersenam a.k.a berjalan2 la kan...xkn asyik tdo je... so aku dapat la membeli barang yang dihajati.. 




COCOA BUTTER BODY BUTTER FROM THE BODY SHOP



Ok... ni sedikit info tentang Cocoa butter..Cocoa Butter merupakan salah satu bahan lemak organik yang stabil, mengandung bahan antioksidan yang sangat tinggi yang menyebabkan bahan ini dapat bertahan lama antara 2 sampai dengan 5 tahun. Teksturnya yang lembut dan kemampuan untuk melembabkan struktur kulit sangat dikenali masyarakat sejak zaman dahulu kala terutama di negara-negara pengeksport koko seperti Brazil dan Indonesia. Khasiat pelembab dalam bahan ini sering digunakan untuk pencegahan strech marks pada wanita hamil, merawat kulit dan bibir kering atau pecah-pecah, dan penggunaan kerap untuk mencegah kekeringan dan gatal pada kulit.

p/s : aku dh pki ckit td.. tetibe rasa berangin.. alamak risau sekejap takot effect kt muke baby... tp lame2 dh ok dh.. heheehhehe... (*_*)

Goodbye 2011... Welcome 2012

Bismillah...


"Demi masa.Sesungguhnya manusia itu benar-benar dalam kerugian,kecuali orang-orang yang beriman dan mengerjakan amal saleh dan nasehat menasehati supaya mentaati kebenaran dan nasehat menasehati supaya menetapi kesabaran." Surah Al-Asr ayt 1-3


Alhamdulillah.. tahun yang indah dan barakah ini hampir berakhir. Semoga azam2 korg tercapai la hendaknya.. Aku bersyukur sgt sbb xder pon impian yg x tercapai tahun ni.. Lgipun impian aku x la segah mana kan... semuanya sedang2 aje...Antara kejadian dan peristiwa istimewa yang berlaku tahun ni dalam hidup aku ialah




1. Berhijrah ke Johor Bahru

2. Bertugas di Kementerian Luar Bandar (KKLW Johor) di bangunan KWSP Jb

3. I'm married 29.5.2011

4. I'm pregnant.. Alhamdulillah


5. Pindah rumah baru.. Alhamdulillah...




Azam Tahun Depan..2012


1. Menjadi isteri, ibu dan anak yang solehah.
2. Menjadi pekerja cemerlang. Ewah.. mntang2 gaji naik kan.. hehehe
3. Meningkatkan amal ibadat.
4. Nak kurus.. nak kurus.. tula impian yang tiap2 tahun nak aim tp xdpt. hehehe
5. Nk pegi universal studio singapore... hahahhahhah.. tggu baby besar ckit la yerk..
dan... Ada lagi tp xtau nak tlis ape.. hehehe


Semoga tahun tahun mendatang akan memperbaiki diri kita menjadi yang lebih baik.. Yang berlalu biarkan pergi.. Semalam adalah kenangan dan masa hadapan adalah impian.. So make ur dream come true....

Wednesday, 28 December 2011

Opsyen Demi Masa Depan.

Bismillah..

hanya tinggal sehari je ni sblum borang opsyen SBPA kene return balik... besok bos nk anta pg putrajaya.. so hari ni kene sign la... Alhamdulillah sistem baru perkhidmatan awam ni menepati la citarasa aku sbb ia memperjuangkan pegawai yang berkhidmat sebagai JURUTEKNIK... hehehehe.. chaiyok.. chaiyok.. keje ktorg nmpak mudah tp sebenarnya banyak risiko kt site...dengan penat lagi.. tp xpela... kenaikan ini dah banyak membuktikan jasa kami dihargai..Alhamdulillah...aku jeles ni ngn en husband aku ni... gaji die lebih ckit je dr aku... hehehhehe.. x aci x aci padahal beza 6 bulan je... hehehhe.. xpelah...bole mintak belanja pizza every month bile gaji kan... ahaks...aku dengan husband jawatan pon sama.... dok di bawah kementerian yang sama cuma jabatan je lain... hebat x ktorg... belajar pon tmpat yg sama... Alhamdulillah.. Allah memudahkan laluan kami dan mesti anak aku berbangga melihat pekerjaan ayah dan ibu die dalam surat beranak nanti sama.. iaitu JURUTEKNIK.... eleh... technician je pon anna... ko pikir ko JURUterror ke... hahahhahah.. cepat2.. study opsyen ni... ia akan mengubah masa depan anda....

surat tawaran

tangga gaji (rahsia!!) heheheeh

setuju atau tidak??

nak pencen umo bape ni?

p/s : bincang punye bincang ngn tuan rumah semalam nak pencen umo bape.. die amik 60 aku 58 kot sbb time tu aku dah malas nak keje....(bukan skg pon mmg malas ke.. hehehe) so xyh la berangan nak keje smpi 60 yerk.. bg la og baru plak keje dan sambil2 tu bole jaga cucu.. APA?? CUCU?? halooo ko tu beranak pon belum tau sakit cmne nak ada cucu konon...erkkk... sabo je la.. (*_*)

Tuesday, 27 December 2011

Perlu atau tidak?

Bismillah....

Lagi entry pasal khalifah kecil di dalam perut ni... bila ramai og dh tanyer barang tu dh beli ke? barang ni dh beli ke? aku jwb.. ye ye.. dlm proses.. tu je la.. tp terpikir jgak adakah sume brg perlu beli atau pinjam kt og atau tggu og bagi.. wah.. x tahan statement tggu og bagi.. heheheh dan beli je la kalo malas nak pikir.. tp kalo nak beli kene pikir $$$$ jugak kan... heheheheh.. Biasala anak pertama ni excited terlebih sume nak beli.. nanti kalo dh msuk ke 2 ke 3 dh x heran kan2... hehehehh... kalo barang basic2 tu xpela.. mcm pampers, botol susu, baju, tilam tu harus la dh prepair... tp 3 barang penting ni.. Adakah perlu atau tidak.....(*_*)





1. KATIL BABY - Perlukah??.. ada og cakap... " x payah la beli.. membazir je nanti anak ko tdo ngn ko gak.. bile die dh besar dh nak berdiri kompem die ngamuk2 dok dalam tu..." hurm..... ????

2. STROLLER - Perluke time jalan2?? ada plak og cakap lg.. "aku dh beli dah ana tp dok dalam stor... time jalan2 aku dokong je anak aku... skg dh jd tmpat letak kain.. ops!!" hurm???

3. BABY CAR SEAT - ha.. yg ni kalo og ckp x penting pon bg aku sgt penting.. sbb aku ngn husband pg keje asing2.. so baby harus dok dalam ni... nangis ke x nangis ke kne duduk jgk... hehehe..si ibu pon bkata pada baby dalam perut "baby.. baby.. nanti ibu mintak tok abah sponsor baby seat ni ek... recaro punyer tau bak kata ayah...."hehhehehhe....


p/s : ntah la labu... nanti paper kne tnyer tuan rumah la yer.. bukan og umah yer...hanya die yg mampu membuat segala keputusan... hehehehe.. 

Sunday, 25 December 2011

Gettin' Ready

Bismillah...


Alhamdulillah.. last friday sy dan husband ke JJ Bkt Indah JB utk shopping barang2 baby a.k.a baby stuff la kan,,,, so far dh 80% sume brg2 penting dh ada. Maklumla aku dh masuk 7 month ni og kate dh bole bsalin.. tu yg dup dup je jantung ni nervous.. andaikata takdir menentukannya aku hanya berserah pada Allah s.w.t... ktorg cari brg pon x lama dlm 30 minit je.. maklumla bakal mak yang berat nyer dh hampir mencecah 80++kg ni dah x larat nak jalan... Apa??? 80 almost 90kg.. gasak la kau ana.. bersedia la utk jadi sebesar monster.. huhuhu.. Nasib baik en abg paham akan kondisi isterinya yang banyak kerenah dan songeh ini.. hehehhe... Jom tgok brg apa la yg aku beli ni kan...




Combination white + blue...

Ni semua stuff yg husband belikan

siap dh packing dalam beg utk travel ke hospital

dan selebihnya di dalam almari...




Bila dh beli brg ni rasa lega jer... yela papepon emergancy dh ready kan.. hihihi..Alhamdulillah.. syukur padaNya... skrg ni tiap2 malam aku tdo ngn baju dan botol susu baby.. sgt excited!!

Friday, 23 December 2011

Congratulations!!!!!

Bismillah..


Ari ni sgt excited n heppy sbb smlm kn result pmr keluar.. Alhamdulillah.. adik ku yg ke 4 merangkap adik bongsu pompuan telah mndapat keputusan 7A1B... Alhamdulillah.. 1B tu utk subjek bahasa inggeris... Aku sgt teruja sbb adik aku ni sangat berusaha utk exam die... study + tusyen + kelas tambahan + mcm2 lagi la.. akhirnye berbaloi... Tahniah Nur Jannah Kamalrodin.. Segala pengorbanan abah tu dah tbalas la... tak sia2 la abah anta ko g tusyen sabtu ahad meredah jame kt highway tu....tahniah jugak sbb ikut jejak langkah kekanda2 mu yg bijak pndai termasuk la aku yg x berapa nak pndai ni... hehehhehe.... aku x sempat nak jmpe ko lagi ni... heheeh.. nanti aku akan belikan hadiah spesel utk ko dgn syarat ko kne beli hadiah kt baby aku.. Hua hua hua... bole plak ada syarat.... hehehheheh.... 

tahniah yer janna.. mesti si kecil yg BESO ni bangga dgn ko...

Rindu kamu sgt2....

rindu kamu semua sangat2.. bila mau hangout mcm ni lagi...


p/s : kesian kat kuda padi nama umi ni... semput2 bawak kt naik atas kete die... hahahah

Thursday, 22 December 2011

Dulu.... Sekarang..

Bismillah...


Td aku kemaskini la data, report dan gambar2 dlm pc aku ni kan... tetiba la aku tjumpe bnde yg buat aku tsnyum iaitu gambar sewaktu aku KURUS?? kurus sgt ke?? hahhaha bukan kursus ok...tapi pic2 ni semua sblum kawin... skg ni of the course la gemoks kan sbb aku berBADAN DUA.... hehehhe... sabo je la... Jom la enjoy kenangan2 zaman kekurusan itu....... Heeeee...


APRIL 2011 (pic ni amik kt a mart tampoi)

MARCH 2011 (time ni kt jom heboh danga bay.. bru balik gym tau.. hehehhe)

MARCH 2011 (masih lg di jom heboh danga bay)

DEC 2010 ( kt genting highlands!!!)

FEB 2010 (time ni kt putrajaya... oh.. i miss the kebaya.. hope lepas bsalin bole pki balik)

FEB 2010 ( aku kurus kan?? en abg gemok kan?? skg tbalik sudah,,,, hahahhaha)

and NOW.....



-



-



-



-



-



-



-



-



-



tara!!!!!!!! hehheehhe... x bole ckp pape dh...
CUTE kan... cute sgt la... uweks!!!!hehehhe


p/s : tak kesah la kurus ke gemok ke.. aku berdoa semoga mudah bersalin nanti... InsyaAllah... yang penting lepas pantang nanti kene jaga la kalo nak pki kebaya tu balik kan... hah hah hah.. heee...

Berdua lebih baik...? Definitely yes!!!


Bismillah

Hai sekalian manusia, bertakwalah kepada Tuhan-mu yang telah menciptakan kamu dari seorang diri, dan dari padanya Allah menciptakan isterinya; dan dari pada keduanya Allah memperkembang biakkan laki-laki dan perempuan yang banyak. Dan bertakwalah kepada Allah yang dengan (mempergunakan) nama-Nya kamu saling meminta satu sama lain, dan (peliharalah) hubungan silaturrahim. Sesungguhnya Allah selalu menjaga dan mengawasi kamu. (Surah An Nisa Ayat 1)



وَآَتَاكُمْ مِنْ كُلِّ مَا سَأَلْتُمُوهُ وَإِنْ تَعُدُّوا نِعْمَةَ اللَّهِ لَا تُحْصُوهَا إِنَّ الْإِنْسَانَ لَظَلُومٌ كَفَّارٌ

“Dan Dia telah memberikan kepadamu (keperluanmu) dan segala apa yang kamu mohonkan kepadanya. dan jika kamu menghitung nikmat Allah, tidaklah dapat kamu menghinggakannya. Sesungguhnya manusia itu, sangat zhalim dan sangat mengingkari (nikmat Allah)”. (Ibrahim:34)




Alhamdulillah.....

Wednesday, 21 December 2011

You're Still The One


SHANIA TWAIN : YOU'RE STILL THE ONE


(When I first saw you, I saw love. And the first time you touched me, I felt love. And after all this time, you're still the one I love.)
mmmmmmmmm yeah

Looks like we made it
Look how far we've come my baby
We might've took the long way
We knew we'd get there someday

They said, "I'll bet they'll never make it"
But just look at us holdin' on
We're still together still goin' strong

(mmm)

(You're still the one)
You're still the one I run to
The one that I belong to
You're still the one I want for life
(You're still the one)
You're still the one that I love
The only one I dream of
You're still the one I kiss good night

Ain't nothin' better
We beat the odds together
I'm glad we didn't listen
Look at what we would be missin'

They said, "I'll bet they'll never make it"
But just look at us holdin' on
We're still together still going strong

(You're still the one)
You're still the one I run to
The one that I belong to
You're still the one I want for life
(You're still the one)
You're still the one that I love
The only one I dream of
You're still the one I kiss good night
You're still the one

(oooooooo) yeah!

(You're still the one)
You're still the one I run to
The one that I belong to
You're still the one I want for life ooooo yeah
(You're still the one)
You're still the one that I love
The only one I dream of
You're still the one I kiss good night

I'm so glad we made it
Look how far we've come my baby...

Wordless Wednesday....

Bismillah





Alhamdulillah... 6 month already..

Tuesday, 20 December 2011

Rutin Si Kecil...

Bismillah.....










-



-



-



-



Video hujung minggu
video


p/s : anak-anak adalah anugerah Allah yang tak ternilai.. Anak2 juga pengikat kasih sayang, cinta dan rindu antara suami isteri.. Syukurlah kepada Nya.. Alhamdulillah....

Monday, 19 December 2011

Wedding in S.E.G.A.M.A.T

Bismillah....
Barakallahulakuma wabaraka alaikuma wajama bainakuma filkhair....


Last Weekend aktiviti aku sekeluarga pegi ke segamat attend wedding membe ofis ni... Yg paling excited sgt aku la kan coz mjlis nikah aku pg, malam berinai aku pg, knduri pon aku pg.... Bukan ape.. konon2 aku ni ikut rombongan pengantin laki la kan sbb aku tdo hotel kt tempat keluarga belah lelaki bermalam.... Hehehe..Special nyer pengantin ni dua2 keje di ofis yg sama tempat kami sume bekerja... sgt best.. hari2 tgok berdating akhirnya disatukan jugak pd tarikh 17.12.2011.. Alhamdulillah.... Cuaca kt segamat mmg sejuk la coz hujan je sepanjang 2 hari.. dh rasa cm bercuti plak yea... huhuh.


Enjoy picca...

Wedding Salina & Hamzah


MAJLIS AKAD NIKAH 17.12.2011 JAM 05.00 PTG


MALAM BERINAI (songket maroon ini sgt cantekkkk)


MAJLIS PERKAHWINAN 18.12.2011

-



-



-



-



-



-



-



-
pn anna yg memboyot ini pon mengambil kesempatan bergambar ngn pengantin yg comel loteh ini.. (*_*)



p/s : kalo ada rezeki nak pegi lagi tgok knduri kawin kt johor sbb yang paling seronok dorg ada tol dan adat tabur gula2 ngn duit siling.. mmg best.... :)